TRIATHLON 2020 - 6 juni​ - INSTÄLLT

Vårens bästa motionstävling. 

 

Har ni vad som krävs?
Butler´s Triathlon är Sveriges största motionstriathlon och i år arrangeras tävlingen för 14:e året i rad. Lagen tävlar i simning, löpning och cykel som genomförs runt om i Trollhättan. 
 
BUTLERS TRIATHLON - KLASSISK 5 Per/lag

 

- Simning 300 m på Arena Älvhögsborg

- Cykel 42 km runt Öresjö, väster om Trollhättan

- Löpning 12 km med start utanför Arena Älvhögsborg 

Antal lagmedlemmar: 5 personer/lag. 

Anmälningsavgift inkl. bankett med mat/dryck: 4.500 kr

 

 

BUTLERS TRIATHLON - LIGHT 2 Per/lag

 

- Simning 300 m på Arena Älvhögsborg

- Cykel 20 km sydväst om Trollhättan

- Löpning 6 km med start utanför Arena Älvhögsborg 

Antal lagmedlemmar: 2 personer/lag. 

Anmälningsavgift inkl. bankett med mat/dryck: 1000 kr

 

Var?

Starten och växling kommer att kommer att vara på ”baksidan” alltså runt om 50-metersbassängen. Man går in via baksidan av Älvhögsborg genom den ”stora grinden”

 

När?

2019-05-25.

Det kommer att hållas ett tävlingsmöte klockan 09:30 på baksidan av Älvhögsborg.

 

Hur?

Tävlingen går non-stop det vill säga att klockan kommer att gå oavsett om man växlar gren eller springer/cyklar/simmar. Det kommer att finnas en vätskekontroll på cykelsträckan och en på löpningen som man kommer att passera 2 ggr. Det man vill äta under tävlingen kommer man förses med av tävlingsledningen innan men man får själv sörja för ev. transport av mat. Enhetlig klädsel önskas. Varje lag får en nummerlapp per lag som måste bäras synligt.

 

Allmänna regler - Laget skall bestå av 5 deltagare som skall genomföra hela tävlingen tillsammans.

 

Det får aldrig skilja mer än 30 sekunder mellan första och sista deltagare i laget. - Samtliga deltagare inklusive eventuella assistenter skall följa gällande trafikregler. - Lagen skall hjälpa varandra vid ev. olycka. - Skiljer det mera än 30 sekunder på första och sista person någon gång under tävlingen är det 1 timmas tidstillägg. - Bryter 1 eller flera deltagare fortsätter man utom tävlan. Huvudregel är alltså att alla skall i mål till varje pris. - Nedskräpning utmed banan ger 1 timmas tidstillägg, det man har med sig ut har man alltså med sig tillbaka. - Är man på nåt sätt vårdslös eller bryter mot gällande trafikregler är det diskvalifikation, tävlingsledningen äger enhälligt rätten att bedöma vad som är vårdslöst. - Avvikande från gällande bansträckning leder till diskvalifikation. - Vid avsaknad av nummerväst kommer lämplig påföljd att vidtagas. I övrigt kan man tillägga att tävlingen är till för att man i första hand skall klara att genomföra den, vill man sedan tävla är det naturligtvis helt ok men huvudsaken är att man skall få sig en rolig och bra upplevelse.

Bansträckning:

Simningen kommer i år att ske utomhus i Älvhögborgs 50-metersbassäng.

Cyklingen går via järnvägsbron därefter cyklar man under vägen till Överby för att komma upp till vägen som går mot Strömslund, där tar man vänster i riktning mot Hjärtum/Lilla-Edet. På hemresan är det samma väg men i motsatt riktining.

 

Växling sker återigen på anvisad plats till löpsträckan. Även denna sträcka går via järnvägsbron och under vägen till Överby för att sedan haka på Kraftprovsbanan ovanför Gransäter. Målet närmar sig och dit kommer man via Klaffbron och sedan raka spåret till Älvhögsborg för målgång. Testa gärna banan innan så att ni är säkra på vägvalet.

 

Utrustningslista

 

Simning: Valfri klädsel, ej simfenor eller liknande, våtdräkt är tillåtet.

 

Cykel: Valfri modell/typ, hjälm (obligatoriskt).

Något grövre däck rekommenderas då tävlingen till stora delar går på grusvägar. Enkelt verktyg, pump och slang för att kunna reparera en ev. punktering (obligatoriskt).

 

Löpning: Valfri klädsel, Nummerväst

 

Förberedelser Drick mycket dagen innan och även på morgonen men sluta dricka ca 2 timmar före annars kommer ni att behöva kissa hela loppet. Ät rejält dagen innan och på frukosten samma dag. Ät och drick under loppet även om ni inte är hungriga/törstiga. Komplettera gärna er matsäck med ”gel” eller liknande ifall någon deltagare skulle göra en ”Brink”.

 

Mat/proviant i varje deltagarepåse.

1 banan, 1 chokladbitar/person (Japp, Snickers, sportlunch eller liknande)

 

Mat/proviant vid växling - 2 chokladbitar/personer - 1 banan

 Korv med bröd vid målgång Finns detta plus den energidryck vi kommer att ha på plats så får man nog energi i sig för att klara loppet. Har ni något annat ni vill komplettera med så går ju det bra. OBS Vid varmt vädret rekommenderar vi samtliga lag att bära med sig egen dricka. Dryck kommer att serveras 3 ggr längs med banan. Mitt på cykelsträckan, vid växling, mitt på löp-sträckan. Tänk på att börja dricka så snart tävlingen börjar och inte vänta till man blir törstig då kan man vara sent ute. Se till att ha någon sportdryck i flaskorna så att man ersätter de mineraler man tappar då man svettas. Det är upp till var och en att ansvara för vätskan och har man inte förberett sig optimalt kommar man att behöva mer att dricka.

 

Det ser ut som det kommer att vara ca 28 grader varmt under lördagen. Tips är att ha keps då den ger en liten skugga. Kyl gärna av er på löpningen då det kommer att finnas möjlighet till det under löp-sträckan, det kommer att vara värt några sekunders stopp.

 

Ta vara på er så syns vi på lördag laddade och goa ;-)

 

 

Gladast vinner ;-)

 

 

 

 

 

KARTOR KLASSISKA

KARTOR KORTA

Cykling 20 km

Samma utfart so långa banan via Järnvägsbron och sedan följa vägen mot Hjärtum. När man kör backen ned mot Åkerström där man första gången ser Älven på vänster sida så kommer det en uppförsbacke, mitt i den tar man höger och håller sig sedan till den största vägen. Banan kommer att vara markerad. Det blir några kilometer innan man kommer fram till lilla-badplatsen vid Öresjö där man då kopplar på den långa banan och cyklar sedan samma väg in.

 

20 km med ca 200 m stigning, mumma ;-)

Löpning 7,5 km

Man följer samma bana som långa banan. Dvs att man springer järnvägsbron och hakar på Kraftprovsbanan. När man passerat Oskarsbron tar man vänster och fortsätter mot målet på samma avslutning som långa banan. Till allas stora glädje kan jag meddela att banan mäter 7,5 km.

 
ANMÄLAN

Pris 4500:- per lag (inkl. bankett på kvällen efter tävlingen)

Betalning sker med kort eller faktura via anmälningslänken.

Märk betalningen med ert lagnamn.

Pris 4500:- per lag (inkl. bankett på kvällen efter tävlingen)

Betalning sker med kort eller faktura via anmälningslänken.

Märk betalningen med ert lagnamn.

KONTAKTA

Har du några frågor eller funderingar angående Butler´s Triathlon så är du välkommen att höra av dig. 

 

Anmälningar gör du via formuläret längst ner på denna sida.

 

Magnus Larsson

0520 - 48 18 80 

070 - 63 70 505

 

Magnus Eriksson 

072 - 23 09 636

 

RESULTAT