Bier Maker´s Dinner 191011

19A5143-1024x683.jpg

Välkomna till en unik afton

 

 

 

Kvällens menü.
 

*

Fördrink Aperöl med Schlappeseppel Pils + ett glas vanligt öl 

 

En ljus öl i klassisk tysk pilsnerstil, har den karakteristiska humlebeskan och toner av citrus i smak och doft. En lättdrucken somrig öl passande till husmanskost och bara som en törstsläckare en varm dag.  

******

 

1 Servering

 

Sparrisrisotto med parmesan

 

Serveras med: Schlappeseppel Helles

 

“Helles” är en klassisk öltyp som betyder “Ljus” på Tyska. En prisbelönt välbalanserad ljus lageröl med fyllig smak men mildare humlebeska än vår klassiska tyska pilsner. Lättdrucken somrig sällskapsöl. & Hanscraft Bavarian Nizza Öl av typen Wheat Pale Ale ifrån Bayern. Torrhumlad med tre amerikanska humlesorter ger ölen en lätt, fräsch och fruktig smak. Passar till lättare mat så som fiskrätter, vegetariskt och risotto  

******

 

2 Servering

 

Charkbricka 

Serveras med

Leikeim Steinbier  

 

Efter en av de äldsta bryggprocesserna i världen. Glödande stenar i koket, ger en karamellisering av maltsockret vilket ger ölen söta smaker. Naturligt grumlig och gyllene, lite rökig och med karamelltoner i smak och en mild beska i eftersmaken. Passar till vilt, kvalitetskorvar, kryddiga ostar eller annan lite mer smakrik mat  

******

 

3 Servering 

Korv från Kustcharken med grönkål samt citrusmajonnäs & friterad potatis

 

Serveras med

 Leikeim Premium Pils Trippel-humlad med fina citrustoner.

 

Har en torr och trevlig humlebeska i eftersmaken. En smakupplevelse för den som vill ha en uppfriskande beska i sin öl. En allround öl som passar till det mesta. & Schlappeseppel Specialität Schlappeseppels flaggskepp, var från början ett experiment av bryggmästaren, men blev så populär att den numera är en del av det permanenta sortimentet. Har liten beska, viss maltsmak och bra skumkrona. Delvis rostad kornmalt ger toner av karamell och en fin bärnstensfärg.

******

 

4 Servering 

Chokladbrownie med moccaglass

samt dulce de leche

 

Serveras med:

Schlappeseppel Dunkel Schlappeseppels

 

Dunkel är en lättsam mörk lager med en rund balanserad smak med toner av rostad malt, återhållsam beska och en viss fruktighet i smaken. Helt enkelt en välgjord traditionell bayersk Dunkel. En trevlig mörk öl som många gillar, kan vara ett alternativ till ett glas rött.

 

&

 

Schlappeseppel Weiss En törstsläckare i sommarvärmen.

 

Schlappeseppel Weissbier är en ofiltreradfriskt smakande ljus weißbier, har liten beska och toner av citrus. Tack vare att den är gjord på skalat vete en snäll introduktion till Weißbier..  

Bier Maker´s Dinner | 11 oktober

En bayersk upplevelse

Oktober är ölen månad om man skall tro på tyskarna. De har en lång tradition av ölbryggning. Det bayerska ölet kan man redan hitta i historieböckerna omkring 1400-talet då munkar bryggde ett mörkt lageröl, Münchener. Men den storskaliga produktionen kom inte igång förrän under 1800-talet. 

1516 skapade den bayerske hertigen Wilhelm IV den kända Reinheitgebot för att säkerställa ölets kvalité. Bestämmelse innebar att öl endast får innehålla humle, malt och jäst samt vatten. 

Vi kommer för kvällen gästas av Henrik och Kristian från Dryckesboden. Det är ett Trollhätteföretag som importerar och saluför bayersk öl, eller öl från bayern. De kommer bjuda på 8 olika ölsorter under kvällen som vår kökschef Mikael Gidlund satt samman en smakfull och spännande meny till.

Datum: 11 oktober

Tid: 19:00

Plats: Butlers

Pris: 595 kr p/p

Bokning: För kvällen finns endast 50 platser och ni bokar plats genom att maila till info@butlers.se